Edes TOP

Hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe ziet zo'n auditieavond er nou uit? En hoe gaat het er bij de finale aan toe? Je leest het hier!

MAANDAGAVOND

19.45

Jij moet om 20.00 uur auditie doen. Je komt aan in gebouw De Kei en wordt ontvangen door Sjoerd. Hij brengt je naar een ruimte om in te zingen. Daar staat ook wat te drinken voor je klaar.

19.55

De zenuwen beginnen nu wel te komen. Logisch, want je gaat zo auditie doen voor de jury met een 50-koppig orkest. Gelukkig mocht je iemand meenemen naar de audities, dus je hebt een vriendin gevraagd om mee te gaan.

19.59

Het is zover. Sjoerd brengt je naar de zaal. Daar word je hartelijk welkom geheten door dirigent Wolbert. Hij neemt even kort het nummer met je door, en dan is het zover.

20.10

Dat ging best lekker! Je krijgt mooi commentaar van de jury en een groot applaus van het orkest als je de zaal weer verlaat.

20.11

Sjoerd vangt je op als je de zaal uitkomt. Je moet nog op de foto! Fotograaf Maarten maakt een paar mooie foto's van je. Als je door bent naar de finale worden deze foto's gebruikt om zoveel mogelijk mensen naar de finale van Edes TOP te trekken.

20.18

Nog even samen een drankje drinken. Je vraagt je af wanneer je hoort of je door bent naar de finale. Gelukkig weet Sjoerd overal een antwoord op.

DE FINALE

18.43

Je komt aan op het Kuiperplein. Van te voren heb je een draaiboek gekregen van de organisatie dus je weet precies hoe laat je waar moet zijn. Sjoerd vangt je weer op.

18.50

De soundcheck van het orkest loopt wat uit. Maar afgelopen maandag heb je alle finalisten al ontmoet, dus je kan nu samen even een drankje drinken totdat jullie aan de beurt zijn.

19.06

Het orkest is klaar voor de soundcheck met de finalisten. Afgelopen maandag heb je nog wat tips gekregen van de dirigent, dus daar kan je nog even op oefenen.

19.50

Na de soundcheck is het wachten tot het 20.30 uur is, dan begint de finale. Op het plein worden nog wat technische zaken geregeld en het eerste publiek komt zelfs al aanlopen.

20.30

Het is zover! Het orkest begint de finale met een leuk stuk en presentator Guus Bok heet het publiek van harte welkom. Jij bent pas als 3e aan de beurt, nog even afwachten dus.

21.03

Sjoerd geeft aan dat het bijna jouw beurt is. Hij zorgt dat je op de juiste plek bij het podium staat en geeft je de microfoon. Guus kondigt je aan, een groot applaus, en dan is het zover...

21.37

Alle finalisten hebben hun nummer gezongen. Het niveau ligt hoog dit jaar! Maar jouw nummer ging goed en de jury had mooi commentaar. Tijd voor de prijsuitreiking...

Deze pagina geeft een beeld van een mogelijke auditie- en finaleavond. Daadwerkelijke tijden en situaties kunnen afwijken.